Trgovina

CortiAdapt Gel® NOVO – srbečica in rdečina kože
13. novembra, 2021
LactoAdapt® – akutne črevesne motnje
13. novembra, 2021
Prikaži vse

CortiAdapt® – dermatoza, izpadanje dlake

32.00

Dopolnilna krma za pse in mačke v tekoči obliki.

NAMENJENO JE PODPIRANJU DERMALNE FUNKCIJE V PRIMERU DERMATOZE IN PREKOMERNEGA IZPADANJA DLAKE.
Indikacije

CortiAdapt® se lahko uporablja v prehrani psov in mačk.

Količina: 100 ml

Opis

POLINENASIČENE MAŠČOBNE KISLINE (OLJE SEMENA SONČNIC IN OLJE ČRNEGA RIBEZA)

Sončnično olje in olje iz semen črnega ribeza sta dober vir polinenasičenih maščobnih kislin (PUFA) iz omega-6 serije, zlasti obe vsebujeta dober odstotek linolne kisline. Je še posebej bogata z gama linolensko kislino, tokoferoli in fitosteroli. Polinenasičene maščobne kisline imajo posebne prehranske in funkcionalne lastnosti. Številne študije so pokazale, da je uporaba omega-3 in omega-6 PUFA lahko zelo koristna pri najpogostejših kožnih boleznih, kot so kot na primer dermatoze.

Ribje olje – nekatere študije so pokazale, da omega-3 maščobne kisline, med katerimi je ribje olje še posebej bogato, blagodejno vplivajo na kožo in dlako psov, zaradi česar je bolj sijoča. (Odzivi psov na prehranske omega-3 maščobne kisline John E Bauer)

 • Divja vijolica – znana tudi kot Viola Tricolor, vsebujejo flavonoide, saponine in sluzi, ki so koristne za spodbujanje normalnega delovanja kože.
 • Seme črne kumine – Nigella sativa – – imajo visoko hranilno vrednost: vsebujejo fiksna in eterična olja, beljakovine, alkaloide in saponine. Dokazano je, da je velik del biološke aktivnosti semen črne kumine, zlasti njenega blagodejnega delovanja na imunski sistem, timikinon, glavna sestavina eteričnega olja, ki pa je prisoten tudi v olju. (Farmakološke in toksikološke lastnosti Nigella sativa B. H. Ali Gerald Blunden).
 • Kaj je Cortiadapt® in kdaj se lahko uporablja?
 • CortiAdapt® dopolnilna krmna mešanica v tekoči obliki za pse in mačke, plastenka 100 ml..
  PRIMEREN ZA OHRANJANJE ZDRAVE KOŽE IN DLAKE ŽIVALI
  Indikacije

  CortiAdapt® se lahko uporablja pri prehrani psov in mačk, da bi preprečili vnetja, ki se lahko pojavijo pri:
  + srbečem, nenormalnem, atopičnem dermatitisu in dermatitisu zaradi bolh
  + rinitisu
  + rinofaringitisu
  + konjunktivitisu
  + stomatitisu
  + imunskih motnjah (eozinofilni granulom mačke)

 •  Kdaj se priproča uporaba CortiAdapta®?
 • CortiAdapta® se priporoča zaradi njegovega delovanja hranjenja in ojačanja živalske kože, zahvaljujoč v njem prisotnih rafiniranega olja črnega ribeza, prahu divje vijolice – viola tricolor in semen črne kumine – Nigella sativa, ki spodbujajo pravilno delovanje imunskega sistema; poleg tega prisotnost Viola Tricolor pomaga pri vzdrževanju normalne funkcije povrhnjice. Ekstrakti Ribes Nigrum in Nigella sativa so prav tako prisotni tudi v notranjosti mešanice Proribes® , ki v kombinaciji z Viola Tricolor dobijo sinergistično delovanje.
 •  Kaj je Proribes?
 • ProRibes®* inovativna registrirana mešanica, sestavljena iz mešanice: rafiniranega olja črnega ribeza, prahu divje vijolice – viola tricolor in semen črne kumine – Nigella sativa.

 

 •  Cortiadapt® želim uporabljati za svojo mačko. Tehta 3 kg, zato je priporočeni dnevni odmerek 1 ml. Ne razumem, ali moram dozirati 1 ml zjutraj in 1 ml zvečer ali 0,5 ml zjutraj in 0,5 zvečer?
 • Priporočeni dnevni odmerek je odmerek, ki je za žival varen in ima želeni učinek. Če je priporočeni dnevni odmerek 1 ml, se upošteva odmerek: 0,5 zjutraj in 0,5 zvečer. Tako žival dnevno prejme priporočeni dnevni odmerek izdelka.
 •  Zakaj dietetična dopolnilna krmna mešanica CortiAdapt® ni primerljiva z izdelkom (ali prehranskim dodatkom), za katero je značilna ena sama učinkovina (monokomponenta)?
 • CortiAdapt® deluje prek skupine fitoterapevtskih snovi, ki ustrezno kombinirane med seboj pokrijejo potrebe za dobro stanje kože živali celovito in sicer v rangu 360 stopinj. V njem je namreč več aktivnih sestavin, kot so črni ribez, Nigella sativa in Viola tricolor, ki delujejo v sinergiji, ter tako zagotavljajo učinkovitost izdelka, ki ni primerljiva z vnosom ene same komponente.
 •  Ali lahko uporabim CortiAdapt® tudi za mladiča?
 • Da, njegova formula je primerna tudi za mladičke.

 

 • So Izdelki Dogoteka varni za mojega psa ali mačko?
 • Poudarjamo, da so v vseh naših dopolnilnih krmnih mešanicah aktivne sestavine, ki se uporabljajo v sestavi in aditivih, ustrezno odmerjane, da se zagotovi blagodejen učinek na žival, ne povzročajo neželenih učinkov ali kakršne koli toksičnosti. Sledijo evropskim smernicam Registra krmnih snovi (Feed Material register), v katerem so navedeni vsi naravni proizvodi, ki so dovoljeni na živalskem področju. Zato je priporočljivo slediti priporočenim dnevnim odmerkom.

 

 • Kaj so prehranski dodatki za posebne prehranske namene ali dietni prehranski dodatki?
 • Dietni prehranski dodatki lahko zadovoljijo določen prehranski namen živali, katerih funkcije (prebavni proces, absorpcija ali metabolizem) so spremenjeni bodisi začasno ali trajno v nepovratni obliki. Od vnosa te vrste prehranskih dodatkov imajo živali koristi, ker zadovoljujejo potrebe njihovega zdravstvenega stanja. Hrana za živali, namenjena za posebne prehranske namene, znana pod kratico PARNUTS (Dodatki za posebne prehranske namene), je urejena z Direktivo 2008/38 ES. V primerjavi s običajnimi prehranskimi dodatki je za prehranske dodatke, namenjene posebnim prehranskim namenom, natančno določena trditev, obdobje uporabe, kvalitativno-kvantitativni profil sestave, primeren za izpolnitev določenega prehranskega namena, in intervencija veterinarja pred uporabo ali v primeru podaljšanja obdobja uporabe.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več