Trgovina

CortiAdapt Gel® NOVO – srbečica in rdečina kože
13. novembra, 2021
LactoAdapt® – akutne črevesne motnje
13. novembra, 2021
Prikaži vse

CortiAdapt® NOVO – dermatoza, izpadanje dlake

30.55

Dopolnilna krma za pse in mačke v tekoči obliki.

NAMENJENO JE PODPIRANJU DERMALNE FUNKCIJE V PRIMERU DERMATOZE IN PREKOMERNEGA IZPADANJA DLAKE.
Indikacije

CortiAdapt® se lahko uporablja v prehrani psov in mačk.

Količina: 100 ml

Opis

POLINENASIČENE MAŠČOBNE KISLINE (OLJE SEMENA SONČNIC IN OLJE ČRNEGA RIBEZA)

Sončnično olje in olje iz semen črnega ribeza sta dober vir polinenasičenih maščobnih kislin (PUFA) iz omega-6 serije, zlasti obe vsebujeta dober odstotek linolne kisline. Je še posebej bogata z gama linolensko kislino, tokoferoli in fitosteroli. Polinenasičene maščobne kisline imajo posebne prehranske in funkcionalne lastnosti. Številne študije so pokazale, da je uporaba omega-3 in omega-6 PUFA lahko zelo koristna pri najpogostejših kožnih boleznih, kot so kot na primer dermatoze.

  • Ribje olje – nekatere študije so pokazale, da omega-3 maščobne kisline, med katerimi je ribje olje še posebej bogato, blagodejno vplivajo na kožo in dlako psov, zaradi česar je bolj sijoča. (Odzivi psov na prehranske omega-3 maščobne kisline John E Bauer)
  • Divja vijolica – znana tudi kot Viola Tricolor, vsebujejo flavonoide, saponine in sluzi, ki so koristne za spodbujanje normalnega delovanja kože.
  • Seme črne kumine – Nigella sativa – – imajo visoko hranilno vrednost: vsebujejo fiksna in eterična olja, beljakovine, alkaloide in saponine. Dokazano je, da je velik del biološke aktivnosti semen črne kumine, zlasti njenega blagodejnega delovanja na imunski sistem, timikinon, glavna sestavina eteričnega olja, ki pa je prisoten tudi v olju. (Farmakološke in toksikološke lastnosti Nigella sativa B. H. Ali Gerald Blunden).

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več