Trgovina

CortiAdapt® – dermatoza, izpadanje dlake
13. novembra, 2021
DOGOjunior® – skladen razvoj kosti in sklepov
13. novembra, 2021
Prikaži vse

LactoAdapt® – akutne črevesne motnje

17.0035.00

Dietna dopolnilna krmna mešanica za pse in mačke, indicirana za zmanjšanje akutnih črevesnih absorpcijskih motenj, med akutno drisko in poznejšimi obdobji okrevanja.

Nadaljnje indikacije in lastnosti izdelka LactoAdapt®

Spodbuja ravnovesje črevesne flore, ki je lahko ogroženo npr. zaradi:

 • uporabe antibiotikov
 • spremembe prehrane
 • motenj hranjenja
 • zastrupitve

 

Indikacije
 • za zdravljenje in preprečevanje črevesnega dismikrobizma zaradi:
  1. uporabe antibiotikov
  2. sprememb v prehrani
  3. motenj v hranjenju
  4. zastrupitvi

Količina: 20 ali 60 tablet

Karakterizacijske sestavine na 1 tableto po 1 gram
Sadni oligosaharidi (FOS) 100 mg
Enterococcus faecium 60 mg
Vitamin B1 15 mg
Vitamin B2 10 mg
Vitamin B6 12,5 mg
Šifra: Ni na voljo Kategorije: , ,
Opis
 • SADNIOLIGOSAHARIDI – Fruktooligosaharidi (FOS) (10%) – so posebne vrste oligosaharidov (sestavljene iz verig z majhnim številom monosaharidnih enot). So snovi, ki lahko spodbudijo selektivno rast in presnovo bakterijske flore ter spodbujajo njeno ravnovesje (prebiotično delovanje). Uporabljajo se za spodbujanje črevesne aktivnosti; za ravnovesje črevesne flore, ki je lahko ogrožena zaradi antibiotičnih terapij in za spodbujanje prebave. Nekatere študije so izpostavile sposobnost FOS -a, da vpliva tudi na sestavo črevesne mikrobiote in ugodno vpliva tudi na imunski odziv.
 • PROBIOTIKI – živi in vitalni mikroorganizmi, ki lahko koristijo zdravlju gostitelja, če so zaužiti v ustreznih količinah; prispevajo k vzpostavitvi in spremembi črevesne mikroflore. Lahko zavirajo rast patogenih organizmov, vplivajo na imunski sistem sluznice s spodbujanjem imunskega odziva. Drug pomemben vidik je, da lahko vplivajo na črevesno epitelno pregrado, spodbujajo njeno ohranjanje in popravljanje poškodb, s spodbujanjem nastajanja sluzi.
 • Enterococcus faecium DSM 10663 / NCIMB 10415 (2,1x1012CFU / kg) – Bakterije družine Enterococcus faecium običajno naseljujejo prebavila. Imajo zaobljen ali ovalni videz in so razporejene v parih ali v verigah. Probiotična integracija teh encimov pozitivno spremeni črevesno bakterijsko floro s posledično možnimi ugodnimi učinki tudi na imunski sistem psov in mačk. Dopolnjevanje prehrane s probiotičnimi kulturami lahko izboljša tudi kakovost iztrebkov mladičev. Študija je izpostavila sposobnost bakterijskega seva, da ima učinek »scavenger« prostih radikalov.
  * scavenger Snov, ki lahko pretvori proste radikale kisika v neradikalne spojine, brez reaktivnosti in zato brez strupenosti.
 • VITAMINI – Vitamini so bioregolatorji velikega pomena, saj prevladujejo nad izvajanjem vseh fizioloških procesov. Razvrščeni so kot v maščobi topni in vodotopni. Vsi vitamini so odgovorni za določene naloge in njihova pomanjkljivost lahko povzroči disfunkcionalnost.
 • VITAMINi B (B1 B2 B6) – vitamini skupine B sodelujejo v najpomembnejših stopnjah presnove kot koencimi: zato so nepogrešljive snovi. Zveza več vitaminov B pomaga ohranjati prebavni sistem v formi, kot na primer:
  1. Vitamin B1 – tiamin (3000 mg / kg), spodbuja prebavne funkcije, saj sodeluje pri proizvodnji želodčnih sokov in pri vzdrževanju črevesnega mišičnega tonusa; poleg tega uravnava delovanje srca in mišic, telesno temperaturo.
  2. Vitamin B2 – riboflavin (1500 mg / kg), uravnava procese celičnega dihanja, spodbuja rast in je bistven za delovanje vida. V prebavnem traktu je pomemben za ohranjanje zdravja sluznice prebavil in posreduje pri presnovi živali.
  3. Vitamin B6 – piridoksin (1000 mg / kg), bistven za pravilno delovanje imunskega in živčnega sistema. Pomaga ohranjati zdravje kože in reproduktivnega sistema. Na splošno piridoksin proizvaja črevesna mikrobiota, vendar se to ne zgodi vedno v zadostnih količinah za zadovoljitev potreb; v takih primerih je zato lahko koristna integracija.
 • NIACIN (20000 mg / kg)
 • POVRHNJICA SEMEN PSILIJA (15%) – Psyllium (Plantago psyllium) je rastlina iz družine Plantaginaceae. Znana je po svojem pomirjujočem in mehčalnem učinku na prebavni sistem, zlasti na ravni črevesja. Zaradi prisotnosti sluzi na površini semen v stiku z vodo nabrekne in poveča prostornino ter tvori gel, ki lahko poveča količino blata in zmehča njegovo vsebino. Psilij je torej uporaben v primeru upočasnjenega črevesnega tranzita, uporaben pa je tudi v primeru driske; v tem primeru pravzaprav deluje tako, da absorbira odvečno tekočino, ki je že prisotna v črevesju, in tako poveča konsistenco fekalnega bolusa. Nazadnje psilij vsebuje vlakna, ki delujejo kot prebiotik za dobro počutje črevesne mikroflore.
 • ROŽIČEVA MOKA (9%) – rožiči, sadje zimzelenega drevesa rožičevca (Ceratonia siliqua), je bogata z vlakninami, ima adstrigentne, antacidne in želodčne antisekretivne lastnosti. Moka, pridobljena z mletjem rožičev, je uporabna zaradi svoje sposobnosti absorpcije vode v črevesju, zahvaljujoč vsebnosti pektina, celuloze in lignina. Zato njeno delovanje okrepi delovanje izdelka pri akutni driski.
Dodatne informacije
Količina

20 tablet, 60 tablet

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več