MIX-NUTRITIVE GREEN CAVIAR

20.50

Hranljiv serum s takojšnjim delovanjem

  • Nudi takojšnjo zaščito kožuha
  • Krepi, hrani in obnavlja dlako
  • Se hitro vpije in naredi dlako mehko na otip

Mikro-difuzni sistem razpršilke omogoča enakomeren nanos majhne količine izdelka, kateri se hitro absorbira v dlako in jo naredil svilnato ter mehko na otip.

Serum združuje nežnost izredno lahke kreme, bogate z aktivnimi sestavinami kot so: izvleček Caulerpa Lentillifera (znan tudi kot rastlinski kaviar), olja makadamije in granatnega jabolka, čigar hranila nudijo takojšnjo zaščito kožuščka, ga okrepijo, nahranijo in obnavljajo. Vitamin F pomaga ohranjati pravilno hidratacijo. Mikro-difuzni sistem razpršilke omogoča enakomeren nanos majhne količine izdelka, ki se hitro vpije v dlako in jo naredil svilnato ter mehko na otip.

Količina: 100ml

Sestavine

Zeleni Kaviar

Caulerpa lentillifera, splošno znana kot morsko grozdje ali zeleni kaviar, je enocelična morska alga z neverjetnimi lastnostmi, ki se uspešno uporablja v kozmetični industriji.
Zeleni kaviar je skladišče mineralov (magnezij, natrij, kalcij), beljakovin in vitaminov.
Tako kot mnoge druge sestavine naravnega izvora se tudi ta alga med drugim ponaša s številnimi lastnostmi proti staranju, zaradi česar je kot nalašč za uporabo v kozmetiki.
Deluje obnovitveno ter dlako naredi prožno in zdravo. Ponaša se z obiljem elementov v sledovih in polisaharidov, ki kožuščku omogočajo, da pritegne in zadrži vodo ter ga posledično globoko hidrira.

Vitamin F

Vitamin F je sestavljen iz dveh esencialnih maščobnih kislin: alfa-linolenske kisline (ALA), omega-3 maščobne kisline in linolne kisline (LA), omega-6 maščobne kisline, ki skupaj uravnavata in spodbujata zdravo delovanje telesa vključno s pomembno vlogo, ki jo imata pri zdravju kože.
Pri negi kože vitamin F predstavlja linolno kislino, ki je bogata z omega-6. Maščobe oz. lipidi so bistvenega pomena pri ohranjanju močne, zdrave rožene plasti (zaščitna zunanja plast kože). Sodelujejo pri funkciji pregrade kože. Če telesu primanjkuje linolna kislina, ima to za posledico nepravilno delovanje funkcije pregrade, kar med drugim pomeni tudi izgubo vode in posledično suho kožo.

Makadamija

Oreščki makadamije se uporabljajo že stoletja, ker so bogati z omega-3 maščobnih kislin, ki imajo pomembno vlogo pri fizioloških procesih, kot sta delovanje živčnih celic in možganov.
Oreščki so bogati tudi z beljakovinami, vitaminom E in vitamini iz skupine B (B1, B2, B5 in B6) ter minerali kot so kalij, fosfor, magnezij in kalcij.
Oreščki in olje so uporabljeni v prehrani in tudi v kozmetiki. Olje je po sestavi podobno sebumu in je tako primerno za nego vseh tipov kože in dlake. Odlikuje ga hitra in odlična vpojnost, krepi hidrolipidno pregrado in posledično tudi izboljšuje hidracijo kože ter jo naredi prožno in elastično.

Granatno Jabolko

Sadež je bogat z vitamini in minerali in štejejo za enega izmed najbolj zdravih sadežev. Olje semen je primerno za vse tipe kože in dlake, še posebej za nego suhe in občutljive kože. Bogato je z gama linolensko kislino, visoko vsebnostjo naravnih antioksidantov in je prava zakladnica vitaminov K, C, kalija in fosforja.
S svojo visoko vsebnostjo antioksidantov pripomore k upočasnitvi staranja kože, saj ščiti pred prostimi radikali in škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Kožo neguje, hrani in obnavlja. Vitamin C uravnava pH kože in izboljšuje njeno elastičnost.
Deluje protivnetno, pomirja razdraženo kožo spodbuja nastanek kolagena. Rezultat pa je primerno hidratirana, nahranjena, zdrava in sijoča koža ter dlaka.

Navodila za uporabo

Pred uporabo izdelek dobro pretresite. Pred sušenjem po kopanju izdelek Mix Nutritive enakomerno razpršite. Za doseganje optimalnih rezultatov priporočamo uporabo v kombinaciji z ostalimi izdelki iz linije Green Caviar. Ne izpirajte!