Trgovina

DiaGiar® – zdravje črevesja
13. novembra, 2021
CortiAdapt Gel® NOVO – srbečica in rdečina kože
13. novembra, 2021
Prikaži vse

MultiAdapt® – imunski sistem, brejost, dojenje, okrevanje, mladiči, starejši

24.00

MultiAdapt® je dopolnilna krmna mešanica koristna za spodbujanje naravne imunske obrambe in za normalno presnovo energije.

Posebej primeren za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za svoje dobro počutje. MultiAdapt® ima sestavo, ki vključuje različne sestavine s sinergističnim učinkom.

 

Opis
MultiAdapt® je lahko koristen v primerih:
 • prehranske pomanjkljivosti
 • posebni pogoji, kot sta brejost in dojenje
 • pri mladičih v fazi rasti ter pri starejših psih in mačkah
 • za ohranitev idealnega mišičnega tona pri delovnih in športnih psih
 • stanja, ki potrebujejo integracijo za izboljšanje učinkovitosti (na primer na mišični ravni, za povečanje imunskega sistema itd.)
 • stanje okrevanja po normalnih pogojih (na primer v pooperativnem okrevalnem obdobju).
 • pri okrevanju po izčrpavajočih boleznih zaradi stimulacije imunske obrambe zaradi njegovih posebnih sestavin
 • za vzdrževanje kože in dlake v odlični kondiciji

MultiAdapt® – posebej oblikovan za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za svoje dobro počutje. MultiAdapt® ima sestavo, ki vključuje različne sestavine, uporabne posamezno, še učinkovitejše v sinergiji med seboj

Presnova in energetske potrebe

Presnova je skupek biokemijskih in energetskih procesov, ki potekajo v živih organizmih. Ti postopki omogočajo preoblikovanje hrane, ki jo zaužijemo, v energijo, ki jo telo uporablja za reakcije anabolizma (za katere so značilni procesi asimilacije in sinteze, ki omogočajo nastanek nove snovi ali kopičenje v celicah novega rezervnega materiala ) in katabolizem (za katerega so značilni procesi cepitve in razgradnje, s pomočjo katerih se celične sestavine in rezervne snovi pretvorijo v manjše molekule, se lažje asimilirajo in / ali izločijo).
S kataboličnimi reakcijami ali z uničenjem kemičnih vezi kompleksnejših molekul v manjše molekule se sprošča energija. To energijo telo uporablja za opravljanje običajnih aktivnosti, kot je npr. mišično delo ali vzdrževanje telesne temperature, pa tudi za izvajanje običajnih vitalnih funkcij, kot so dihanje, prebava in cirkulacija v pogojih počitka.
Niz minimalnih kataboličnih reakcij, potrebnih organizmu za izvajanje teh vitalnih dejavnosti v pogojih počitka in optimalne temperature, se imenuje BAZALNI METABOLIZEM, medtem ko se niz kataboličnih reakcij, potrebnih za izvajanje običajnih fizičnih aktivnosti, imenuje ENERGETSKI METABOLIZEM. Na bazalni metabolizem vplivajo genetski dejavniki, starost, spol in hormonski dejavniki, medtem ko je energijski odvisen od telesne aktivnosti, ki se izvaja vsak dan, in zaužite hrane.
Makrohranila, ki jih zagotavlja hrana, kot so ogljikovi hidrati, beljakovine in lipidi, predstavljajo pravo biološko gorivo: v živalskem telesu se v prisotnosti kisika razgradijo do ogljikovega dioksida in vode. Ta proces, ki poteka skozi stotine vmesnih kemičnih reakcij, vključuje več energetskih transformacij in sintezo znotrajceličnih rezervnih materialov.
Ta različna hranila zagotavljajo različne količine energije:

 • 1 gram ogljikovih hidratov razvije približno 4 kcal.
 • 1 gram maščobe razvije približno 9 kcal.
 • 1 gram beljakovin razvije približno 4 kcal.

Od tukaj izvira opredelitev potrebe, to je dnevnih količin glavnih hranil, ki jih je treba vnesti, da se spopademo tako z potrebami bazalnega metabolizma kot z energijo, potrebno za različne telesne aktivnosti. Prehrana mora biti raznolika, to pomeni, da morajo biti zastopani vsi prehrambeni principi (beljakovine, vitamini, minerali, ogljikovi hidrati, maščobe), tako da je vsota vnesenih kalorij enaka energetski potrebi (vendar ob upoštevanju, da imajo različna hranila različno kalorično vrednost). Če so vnesene kalorije enake porabljenim, je kalorično ravnotežje osebe v ravnovesju; če so vnesene kalorije večje od porabljenih, telo nabira kalorije, torej se zredi; nasprotno pa, če so vnesene kalorije manjše od porabljenih, izgubijo energijo, torej izgubijo težo.
S tem kar je bilo povedano je očitno, da ima vsak organizem svoj metabolizem, zaradi katerega uporablja molekule, ki izhajajo iz prebave in razgradnje asimilirane hrane. Vendar se včasih zgodi, da je treba zagotoviti dodajanje z prehranskimi dodatki, dodatnih elementov, potrebnih za potrebe živali, ali v vsakem primeru uporabnih za vzdrževanje njenega dobrega počutja; iz tega razloga lahko prehranski dodatek nadomesti morebitno pomanjkanje, zato je dodatek koristen v primeru:

 • prehranske pomanjkljivosti
 • posebni pogoji, kot sta brejost in dojenje
 • stanja, ki potrebujejo integracijo za izboljšanje učinkovitosti (na primer na mišični ravni, za povečanje imunskega sistema itd.)
 • stanje okrevanja po normalnih pogojih (na primer v pooperativnem okrevalnem obdobju).

MultiAdapt® – posebej oblikovan za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za svoje dobro počutje. MultiAdapt® ima sestavo, ki vključuje različne sestavine, uporabne posamezno, še učinkovitejše v sinergiji med seboj.
Prehrana mora biti raznolika, to pomeni, da mora vsebovati vse prehrambene sestavine, kot so beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati, vitamini in minerali.
Včasih pa bo morda potrebno zagotoviti dodatek nekaterih hranil, potrebnih za potrebe živali ali v vsakem primeru koristnih za njeno dobro počutje. V tem primeru je lahko koristen prehranski dodatek, na primer MultiAdapt® na osnovi vitaminov in mineralov z dodatkom alge spirulina in prahu astragalusa.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več