Trgovina

PAKET BULDOG 2
20. aprila, 2022
Antistatičen glavnik, aluminij-inox, 25 cm
2. julija, 2022
Prikaži vse

PAKET BULDOG 1

65.00

Kategorija:
Opis

Paket vsebuje:
– DOGOjunior® – prehransko dopolnilo za skladen razvoj kosti in sklepov, 60 tablet
– šampon Talc, 500 ml
– balzam Talc, 500 ml
–  Masažna ovalna krtača iz gume 13×9 cm

 

DOGOjunior® – prehransko dopolnilo za skladen razvoj kosti in sklepov
Dopolnilna krmna mešanica v tabletah za pse in mačke v fazi rasti. Izboljšana formula z dodatkom RIBEGA OLJA.

Karakteristične sestavine 1 tableta 1 g
Hondroitin sulfat (iz prašiča) 100 mg
Glukozamin sulfat (iz morskih rakov) 100 mg
Equisetum arvense L. 100 mg
Laminaria Digitata 50 mg
Spirulina Maxima 40 mg
Perna Canaliculus 10 mg
L-glutaminska kislina 50 mg
Selen 52,5 mcg
C vitamin 60 mg
 • GLUKOZAMIN SULFAT – s kemičnega vidika je glukozamin amino monosaharid ali monosaharid, za katerega je značilna zamenjava hidroksi funkcionalne skupine z amino funkcionalno skupino. Glukozamin je eden glavnih predhodnikov glikoproteinov, zlasti proteoglikanov, makromolekul, sestavljenih iz osrednje beljakovinske strukture (jedra), na katero so kovalentno povezane strukture disaharidov ali glikozaminoglikanov (GAG), tj. dolge, nerazvejane verige, ki se izmenjujejo v diaharidih z amino saharidi. Vsi GAGi vsebujejo derivate glukozamina.
  Proteoglikani so glavne sestavine zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca in so z nekovalentnimi vezmi povezani z dolgimi verigami hialuronske kisline, kemično tudi glikozaminoglikana (GAG). Znotraj teh ogromnih agregatov proteoglikanov in hialuronske kisline so v matriksu tudi beljakovine, kot so kolagen, elastin in fibronektin, zaradi česar je sam matriks bolj odporen.
  Glukozamin ima zato zelo pomembno vlogo v strukturi teh tkiv, zato je njegova uporaba pri rastočih psih lahko koristna za normalen razvoj kosti in sklepov.
 • HONDROTIN SULFAT – Hondroitin sulfat je glikozaminoglikan (GAG), ki je zato v obliki proteoglikanov tudi zelo pomembna sestavina zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca.
  Dajanje glukozamina in hondroitin sulfata mladičkom je zato lahko koristno za krepitev in hondroprotekcijo kostnih in hrustančnih struktur.
 • EQUISETUM ARVENSE – ta rastlina, znana tudi kot “preslica”, je še posebej bogata s silicijevim dioksidom, tako v steblu kot v listih.
  Dobra vsebnost silicijevega dioksida je v polnozrnatih žitaricah, morskih sadežih (raki), številni zelenjavi (čebula, šalotka, jagode, grah, pitna voda in nekatere mineralne vode).
  V zadnjem desetletju so nekatere študije prepoznale silicij kot element v sledovih, ki igra pomembno vlogo v vezivnem tkivu, zlasti v kosteh in hrustancu. Nekatere nepravilnosti kosti in hrustanca so povezane z zmanjšanjem komponent matriksa, kar poudarja, da je potreba po siliciju pri tvorbi kolagena in GAG pomembna zahteva. Glavni učinek silicija v kosteh in hrustancu je na organski matriks (predstavljen s kolagenskimi vlakni), potopljen v amorfno snov proteoglikanov in GAG. Zdi se, da pomanjkanje silicija močneje vpliva na organsko matriko kosti kot na postopek mineralizacije. Nadaljnjo podporo presnovni vlogi silicija v vezivnem tkivu zagotavlja odkritje, da je silicij glavni ion osteogenih celic in je prisoten v še posebej visokih koncentracijah v presnovno aktivnem stanju celice; poleg tega silicij v mitohondrijih teh celic doseže razmeroma visoke ravni.
  Pomanjkljiva stanja tega elementa so na živalskih modelih pokazala pomanjkljivo tvorbo sklepov, pomanjkljivo endohondralno rast, okvare sklepnega hrustanca. Equisetum zaradi vsebnosti silicijeve kisline je lahko koristen, zato je koristen za podporo funkcionalnosti kosti in hrustanca.
 • HRANJENJE ŽIVALI Z BELJAKOVINAMI – hrana neprestano proizvaja kisle odpadke in telo se po svojih najboljših močeh trudi, da bi jih odpravilo. Znano je, da prehrana, bogata z beljakovinami, zlasti živalskimi in v manjši meri rastlinskega izvora, vodi do nastanka številnih kislih odpadkov, vendar je organizem sposoben uravnotežiti (nevtralizirati) odvečne kisle snovi s sprožitvijo različnih mehanizmov . Če pa nima zadostne alkalne zaloge (bikarbonati), teh kislin ne more stoodstotno nevtralizirati. V tej situaciji kost predstavlja temeljno rezervo mineralov, iz katerih telo črpa. To na dolgi rok vodi do osiromašenja njene mase z oslabitvijo (oslabelost kosti).
  Količina kalcija v hrani ni tako pomembna kot lastnost, da kalcija ne odstranjuje iz telesa.
  Zato je pomembno, da vedno hranite uravnoteženo prehrano s hranili, kot so beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe.
 • LAMINARIA DIGITATA – laminaria digitata je vir alg različnih hranil, kot so natrij, kalcij, magnezij, železo, mangan, cink, jod, in ponuja vse prednosti teh snovi v naravni in nesintetični obliki. Kalcij, ki ga vsebujejo alge, je odlična hrana za mladičke.
 • SPIRULINA MAXIMA – je tudi alga – Alge na splošno, zlasti njihove stene, so bogate s polisaharidi, beljakovinami in lipidi. Spirulina je znana po svojih prečiščevalnih lastnostih zaradi polisaharidne komponente in po antioksidativnih lastnostih zaradi prisotnosti fenolnih kislin, alfa-tokoferola in beta-karotena.
 • PERNA CANALICULUS – splošno znana kot zelena školjka, je novozelandska zelena školjka. Nekatere nedavne študije so pokazale, da je ta hrana lahko še posebej koristna za zdravje sklepov. Ta lastnost je pripisana vrsti hranilnih snovi, predvsem pa se zdi, da je to predvsem posledica prisotnosti eikozatetraenojske kisline (ETA), večkrat nenasičene maščobne kisline iz omega 3 serije. Perna canaliculus ima vsebnost mineralov, vsebuje visok odstotek beljakovin, ogljikovih hidratov, glikozaminoglikanov (glukozamin), lipidov in kot že omenjeno, mineralov.
 • VITAMIN C – z antioksidativnim delovanjem prispeva k tvorbi naravnega kolagena.
 • VITAMIN E – antioksidativni učinek.
 • SELEN – mineral, ki podpira normalno delovanje imunskega sistema in je koristen za zaščito celic pred oksidativnim stresom.
 • RIBLJE OLJE – Izboljšana formula z dodatkom ribjega olja. Vsebuje ribje olje, dobro znan vir nenasičenih maščobnih kislin iz omega 3 serije. Polinenasičene maščobne kisline so molekule, sestavljene iz ogljikove verige s končno karboksilno skupino in končno metilno skupino. Ogljikova veriga ima tako preproste kot dvojne vezi, torej nenasičene dele.
  Omega 3 maščobne kisline in omega 6 so opredeljene kot esencialne maščobne kisline, saj jih telo ne more sintetizirati, zato jih je treba nujno jemati s prehrano. Večkrat nenasičene maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, imajo znane zdravstvene lastnosti, predvsem blagodejno delovanje na ravni srčnega delovanja, krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi.

Šampon Talc
Blag šampon narejen posebej za kožo in dlako mladičev. Pusti prijeten vonj talk pudra in ne draži oči. Certifikat živalim prijazne kozmetike.

Balzam Talc
Balzam zasnovan za rastočo dlako mladičev. Nežen, hranljiv in prijetnega vonja.

Masažna ovalna krtača iz gume 13×9 cm

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več