CortiAdapt® – dermatoza, izpadanje dlake

35.00
  • Alergije
  • Dermalna podpora
  • Izpadanje dlake
  • Dermatitis
  • Naravni kompleks
  • Za vsa življenjska obdobja

Podpora dermalni funkciji v primeru dermatoze in prekomernega izpadaja dlake.

Podrobno o izdelku

Črni ribez ali Ribes Nigrum je naravni antihistaminik, ki je zelo učinkovit pri preprečevanju in boju proti alergijskim težavam. Podobno kot kortizon deluje ravno tako, da spodbuja nastajanje kortizola, ki je hormon, ki deluje na imunski sistem in ima kontrastno funkcijo s histaminom.Posledično se alergijska reakcija na črni ribez ustavi ali upočasni.Poleg tega lahko ribes nigrum stimulira skorjo nadledvične žleze in zagotovi, da telo proizvaja nadledvične steroide s protivnetnim delovanjem. Slednji so sposobni tudi začasno zavreti delovanje imunskega sistema med alergijsko reakcijo. Zato deluje kot imunomodulator. Ribes nigrum vsebuje veliko vitamina C, ki se uporablja za krepitev imunskega sistema, ki ima ključno vlogo v tej situaciji alergije.

Divja vijolica – znana tudi kot Viola Tricolor, vsebujejo flavonoide, saponine in sluzi, ki so koristne za spodbujanje normalnega delovanja kože.

Seme črne kumine (Nigella sativa) – imajo visoko hranilno vrednost: vsebujejo fiksna in eterična olja, beljakovine, alkaloide in saponine. Dokazano je, da je velik del biološke aktivnosti semen črne kumine, zlasti njenega blagodejnega delovanja na imunski sistem, timikinon, glavna sestavina eteričnega olja, ki pa je prisoten tudi v olju. (Farmakološke in toksikološke lastnosti Nigella sativa B. H. Ali Gerald Blunden).

POLINENASIČENE MAŠČOBNE KISLINE (OLJE SEMENA SONČNIC IN OLJE ČRNEGA RIBEZA)
Sončnično olje in olje iz semen črnega ribeza sta dober vir polinenasičenih maščobnih kislin (PUFA) iz omega-6 serije, zlasti obe vsebujeta dober odstotek linolne kisline. Je še posebej bogata z gama linolensko kislino, tokoferoli in fitosteroli. Polinenasičene maščobne kisline imajo posebne prehranske in funkcionalne lastnosti. Številne študije so pokazale, da je uporaba omega-3 in omega-6 PUFA lahko zelo koristna pri najpogostejših kožnih boleznih, kot so kot na primer dermatoze.

Ribje olje – nekatere študije so pokazale, da omega-3 maščobne kisline, med katerimi je ribje olje še posebej bogato, blagodejno vplivajo na kožo in dlako psov, zaradi česar je bolj sijoča. (Odzivi psov na prehranske omega-3 maščobne kisline John E Bauer)

Aktivne sestavine

Rafinirano sončnično olje, rafinirano olje črnega ribeza *, ribje olje, divja vijolica – Viola tricolor v prahu*, semena črne kumine – Nigella sativa v prahu*.

ProRibes®* inovativna registrirana mešanica, sestavljena iz mešanice: rafiniranega olja črnega ribeza, prahu divje vijolice – viola tricolor in semen črne kumine – Nigella sativa.

Navodilo za uporabo

Dnevni odmerek
psi in mačke manj kot 5 kg 1 ml
psi in mačke od 5 – 10 kg 2 ml
psi od 10 – 20 kg 4 ml
psi od 20 – 30 kg 8 ml
psi več kot 30 kg 12 ml
Pakiranje:

CortiAdapt® dopolnilna krmna mešanica v tekoči obliki za pse in mačke, plastenka 100 ml.

Namenjen je podpiranju dermalne funkcije v primeru dermatoze in prekomernega izpadanja dlake.

Način uporabe:

Apliciramo direktno v gobec živali ali v obrok hrane, glede na težo, dvakrat na dan 7-10 dni zapored.

Navodila za uporabo:

Aplicirajte peroralno glede na težo živali, dvakrat na dan do 2 mesecev.
Opozorila: Hranite izven dosega otrok. Samo za živali.
Pred uporabo ali pred podaljšanjem obdobja uporabe je priporočljivo, da poiščete nasvet veterinarja. Raven povišana linolna kislina (AL) in vsota eikosapentaenojske kisline (EPA) in dokozaheksaenojske kisline (DHA).