DOGOdol® – nevroprotektivno delovanje, bolečine, anti-age

39.00
 • Bolečina
 • Nevroprotektivno delovanje
 • Anti-age
 • Naravni kompleks

Za pse in mačke, ki je indicirana za nevroprotektivno delovanje.

Podrobno o izdelku

 • Palmitoiletanolamid (PEA) – s kemičnega vidika je PEA amid palmitinske kisline z etanolaminom. To je endogena molekula, ki je še posebej prisotna v možganskih tkivih. Prisotna je tudi v številnih živilih, kot so soja, paradižnik, jajca, arašidi, grah itd. PEA se na endogeni ravni sintetizira po dražljajih, ki lahko sprožijo imunski odziv; več študij je pokazalo, kako se lahko endogene ravni PEA spremenijo po vnetnih procesih. PEA je znan po svojih antioksidativnih lastnostih; na celični ravni se to lahko prevede v nevroprotektivni učinek.
 • Nesaponibilna frakcija avokada in soje – avokadovo olje in sojino olje, tako kot vsa olja, sestavljata prevladujoča komponenta, imenovana “saponibilna frakcija”, sestavljena iz trigliceridov, digliceridov in monogliceridov, in komponenta, imenovana “nesaponibilna frakcija”, sestavljena iz vrste sekundarnih spojin.
  Nesaponibilna frakcija olja je kemična komponenta, ki v stiku s kavstično sodo ne reagira, zato ostane v raztopini. Bogata je z različnimi kemičnimi sestavinami, ki se razlikujejo glede na vrsto olja. V olju avokada predstavlja približno 2-12% olja in je v glavnem sestavljena iz fitosterolov, terpenskih alkoholov, avokatina, hlapnih kislin in v maščobah topnih vitaminov, vključno z vitaminom E; v sojinem olju predstavlja približno 2% olja in je sestavljena predvsem iz sojinega lecitina in fitosterolov. Skupina teh dveh frakcij sestavlja sestavino ASU-Avovida®, ki je bila predmet številnih študij, ki so izpostavile učinke na zdravje tako na ravni sklepov kot na ravni mišic, zlasti so izpostavile hondroprotektivno delovanje, za katerega se zdi, da je povezano z povečanjem sinteze kolagena v sklepnih hondrocitih predvsem zaradi fitosterolov (Beta-Sitosterol, Beta-Sitosterologlukozid, Stigmasterol, Kapesterol), ki so med glavnimi sestavinami ASU-Avovida®.
 • Spirea ulmaria – je trajna zelnata rastlina iz družine Rosaceae. Spontano raste na vlažnih gorskih in hribovitih območjih, zlasti ob vodotokih. V glavnem se uporabljajo cvetoči vrhovi te rastline, ki se nabirajo v juniju-juliju, ko se začne cvetenje. V začetku 19. stoletja je bila iz Spirea ulmaria prvič izolirana salicilna kislina, predhodnice znanega “aspirina”, proizvedenega sintetično in katerega ime izvira iz te rastline.
  Fitokemijske analize so pokazale, da so vrste “Filipendula” še posebej bogate s polifenoli, vključno s flavonskimi glikozidi in elagitanini. Študije in vitro so pokazale, da imajo polifenoli Spirea Ulmaria antioksidativne lastnosti in lahko tudi zavirajo sintezo različnih mediatorjev imunskega odziva, kot so npr. prostaglandin E2 (PGE2) in tromboksan B2 (TXB2).
 • Fitosteroli – so rastlinski steroli, ki jih je še posebej veliko v rastlinskih oljih, oreščkih, stročnicah, semenih, žitih, svežem sadju in zelenjavi. S kemičnega vidika so podobni holesterolu, zato lahko s posnemanjem njegove strukture zaradi steričnih ovir zmanjšajo njegovo absorpcijo v črevesju z nadzorovanjem ravni v plazmi. V zadnjih 15 letih je več študij poudarilo nadaljnje enako pomembne lastnosti fitosterolov, vključno z določeno imunološko aktivnostjo. Zdi se, da je njihova aktivnost na imunski ravni predvsem na ravni specifičnih limfocitov ali pomožnih limfocitov T (TH1 in TH2), kar pomaga ohranjati normalno delovanje in zato podpira posebno imunost.
 • Boswellia serrata Roxb. ex Colebr. – ekstrakt olibanuma: Boswellia serrata je zmerno do veliko razvejano drevo družine Burseraceae. Raste v sušnih gorskih območjih Indije, Severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Droga ali del uporabljene rastline je smolnata mast, ki se pridobi z zarezom na deblu drevesa in se nato shrani v bambusovo košaro, posebej izdelano za odstranitev olja in utrditev smole. Oljne -gumijeve smole Boswellia vsebujejo približno 30-60% smole, 5-10% eteričnih olj, ostalo pa sestavljajo polisaharidi. Smolnati del Boswellia serrata je sestavljen predvsem iz mono, di in triterpenov ter pentacikličnih triterpenskih kislin, kot so β-bosvelična kislina, acetil-β-bosvelična kislina, 11-keto-β-bosvelična kislina in acetil-11-keto-β-bosvelična kislina. Študije in vitro in na živalskih modelih so pokazale, da bosvelovske kisline zavirajo sintezo nekaterih mediatorjev imunskega odziva, kot je encim 5-lipoksigenaza in levkotrieni, ki spodbujajo poškodbe prostih radikalov.
 • Olea europaea L. – izvleček oljke: oljka (Olea europea L.) je sadno drevo, ki ga gojijo v mnogih delih sveta, vendar je sredozemska regija glavno območje pridelave. Glavni proizvod, pridobljen iz oljke, je olje, pridobljeno iz plodov, mesnatih elipsoidnih ali jajčastih plodov, ki jih tvorijo meso, ki vsebuje olje, in lesnata in hrapava koščica. Oljčno olje je zaradi velikega števila fenolnih sestavin široko raziskano zaradi svoje antioksidativne moči. Največjo količino teh snovi pa vsebujejo predvsem listi oljk.
  Fenolne spojine so produkti sekundarne presnove rastlin. V primeru oljke so posledica reaktivnosti na napad patogenov in odziva na poškodbe žuželk. V oljki je bilo ugotovljenih pet skupin fenolnih spojin: oleuropeosidi (oleuropein in verbaskozid); flavoni (luteolin-7-glukozid, apigenin-7-glukozid, diosmetina-7-glukozid, luteolin in diosmetina); flavonoli (rutin); flavan-3-olja (katehin) in fenolni derivati (tirosol, hidroksitirosol, vanilin, vanilijeva kislina in kofeinska kislina). Fenolne spojine so znane po svojih antioksidativnih lastnostih ali nevtraliziranju prostih radikalov. Prosti radikali so proizvodi, ki nastanejo s fiziološkimi kemičnimi reakcijami, ki uporabljajo kisik, in so zelo reaktivne kemične vrste. Ko pride do prekomerne proizvodnje teh snovi, lahko pride do oksidativne poškodbe na celični ravni. Ta celična poškodba je povezana s povečanim tveganjem za razvoj kroničnih bolezni, zato naj bi bil vnos snovi z antioksidativnim delovanjem koristen za zmanjšanje oksidativne škode.
 • Vitamin C – je vodotopen vitamin in je bistvena sestavina, saj ga različni sesalci ne sintetizirajo sami. Največ ga najdemo v živilih rastlinskega izvora, kot so nekatera sveža kisla sadja (agrumi, ananas, jagode, češnje itd.), sveža zelenjava (solata, radič, špinača itd.), sveža zelenjava (brokoli, zelje, paradižnik , paprika itd …) in gomolji (krompir). Je močan antioksidant in kofaktor za družino biosintetskih in gensko uravnavajočih encimov. Vitamin C prispeva k imunski obrambi s podporo različnim celičnim funkcijam tako prirojenega kot prilagodljivega imunskega sistema. Ima pomembno vlogo kot epitelna pregrada proti patogenom in spodbuja scaveging aktivnost kože proti kisikovimi radikali, s čimer potencialno ščiti pred oksidativnim stresom iz okolja. Vitamin C se kopiči v fagocitnih celicah, kot so nevtrofili, in lahko poveča kemotaksijo, fagocitozo in nastanek reaktivnih kisikovih vrst ter na koncu ubijanje mikrobov. Prav tako posega v mehanizem celične apoptoze in pri odstranjevanju izčrpanih nevtrofilov z mest okužbe z makrofagi, s čimer se zmanjša nekroza in potencialna poškodba tkiva. Vloga vitamina C na ravni specifičnih ali tako imenovanih adaptivnih imunskih celic je manj jasna, vendar so nekatere študije pokazale, da vitamin C izboljša diferenciacijo in proliferacijo celic B in T (specifične imunske celice), verjetno zaradi svojega učinka genske regulacije. Pomanjkanje vitamina C lahko povzroči zmanjšanje imunosti. Dodajanje vitamina C je zato lahko še posebej indicirano kot podpora imunskim funkcijam.

Sestavine

Palmitoiletanolamid (PEA) 16%, maltodekstrin, kalcijev karbonat, hidrolizirane živalske beljakovine (iz piščanca), 6% nesaponibilna frakcija avokada in soje (ASU-Avovida®), proizvodi, pridobljeni s preoblikovanjem zelišč: (Spirea ulmaria L. * prah) 4%, fitosteroli * 3%, magnezijev stearat.

Dodatki na kg

Tehnološki dodatki: mikrokristalna celuloza, oborjena silicijeva kislina in posušena; aroma: Boswellia serrata Roxb. ex Colebr.: ekstrakt olibanuma * 50.000 mg, Olea europaea L.: izvleček oljčnega drevesa 50.000 mg, vitamini, pro-vitamini in kemično dobro opredeljene snovi s podobnim učinkom: vitamin C (20.000 mg)

Karakterizacijske sestavine na 1 tableto
Palmitoiletanolamid (PEA)160 mg
Nesaponibilna frakcija avokada in soje (ASU-Avovida®)60 mg
Spirea ulmaria v prahu40 mg
Fitosteroli30 mg
Boswellia serrata Roxb. ex Colebr.: ekstrakt olibanuma500 mg
Olea europaea L.: Izvleček oljčnega drevesa500 mg
Vitamin C200 mg

Navodilo za uporabo

Tabela 1000 mg
Mačke½ tablete na dan
Psi manj kot 10 kg1 tableta na dan
Psi od 10 do 20 kg2 tableti na dan
Psi od 20 do 30 kg3 tablete na dan
Psi od 30 do 40 kg4 tablete na dan
Psi nad 40 kg5 tablet na dan

Pakiranje:

45 tablet

Način uporabe:

Vmešajte v dnevni obrok živalske hrane ali neposredno v usta približno 7-10 zaporednih dni, glede na težo. Po potrebi ponovite še 10 dni in nadaljujte, dokler je to potrebno.