Striženje in trimanje

Striženje

Za striženje uporabljamo profesionalno opremo ( škarje, strojčke in rezila). Za vsakega kužka si vzamemo toliko časa kolikor je potrebno, da dosežemo željen izgled na katerega bo lastnik ponosen. Orodje po vsaki uporabi steriliziramo, da preprečimo morebiten prenos bakterij oziroma okužb. Striženje psa se izvaja izključno na predhodno temeljito oprani, posušeni in razčesani dlaki. Za optimalen rezultat naj bo pes okopan v zadnjih 24 urah. V nasprotnem primeru psa na striženje pripravimo v salonu, kar se obračuna po ceniku.

Trimanje

Trimanje je strokovni izraz za odstranjevanje odmrle dlake pri psih s trdo, žimasto dlako. Pasme s trdo, žimasto dlako (šnavcerji, terierji, …) imajo močno in žimasto zgornjo (primarno) dlako in mehkejšo (sekundarno) dlako, ki jo imenujemo podlanka. Da bi ohranili zdrav in zračen kožuh, moramo starejše dlake odstraniti, saj le-te ne izpadejo same, in tako omogočiti rast novih, zdravih dlak. Trimamo s pomočjo posebnih glavničkov – trimerjev ali s pomočjo posebnih rokavic.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več