DOGOdrops®

27.00

DogoDrops® – naravne negovalne kapljice za oči za čiščenje in vlaženje predela okoli oči, so dosegle prvo stopničko zmagovalnega odra znotraj kategorije Tailor-made, ki jo sestavljajo izdelki in storitve, ki so visoko specializirani in prilagojeni.

  • Naravni kompleks
  • Vlažilni učinek
  • Izvleček hamamelisa, kamilice in ognjiča

DogoDrops – pomirjujoče kapljice za lokalno uporabo za živali, uporabne za čiščenje predela okoli oči z vlažilnim učinkom. Zahvaljujoč rastlinskim izvlečkom hamamelisa, kamilice in ognjiča lahko DogoDrops zmehčajo in pomirijo kožo ter jo ohranjajo čisto in v dobrem stanju.

Zaščitna formula, uporabna za vlaženje predela okoli oči hišnih ljubljenčkov, uporabna tudi kot pomožno sredstvo pri srbenju, rdečici in spremembi hidrolipidnega filma kože. Zahvaljujoč rastlinskim izvlečkom hamamelisa, kamilice in ognjiča, DogoDrops delujejo pomirjujoče in mehčalno, kar vam omogoča enostavno odstranjevanje sluzi in hrast na higieničen in netravmatičen način za žival.

DogoDrops, naravne negovalne kapljice za oči za čiščenje in vlaženje predela okoli oči, so dosegle prvo stopničko zmagovalnega odra znotraj kategorije Tailor-made, ki jo sestavljajo izdelki in storitve, ki so visoko specializirani in prilagojeni.

Aktivne sestavine

Zaščitna formula, uporabna za vlaženje predela okoli oči hišnih ljubljenčkov, uporabna tudi kot pomožno sredstvo pri srbenju, rdečici in spremembi hidrolipidnega filma kože. Zahvaljujoč rastlinskim izvlečkom hamamelisa, kamilice in ognjiča, DogoDrops delujejo pomirjujoče in mehčalno, kar vam omogoča enostavno odstranjevanje sluzi in hrast na higieničen in netravmatičen način za žival.

Sestavine

Aqua, propilenglikol, glicerin, izvleček cvetov Calendula officinalis, izvleček cvetov Chamomilla recutita, ekstrakt listov Hamamelis virgianana, benzalkonijev klorid

Več o izdelku

Chamomilla Recutita (Matricaria)

Izvleček, pridobljen iz cvetov Chamomilla Recutita (Matricaria), bolj znane kot nemška kamilica, vsebuje vse vodotopne učinkovine, ki so prisotne v cvetovih, to je eterično olje (bogato z alfa-bisabololom, flavoni, chamazulenom in kumarini), flavonoide, polisaharide, sluzi in seskviterpenske laktone, ki dajejo rastlini in pripravku številne blagodejne lastnosti pri negi kože.

Natančneje, kamilica je znana po svojih pomirjevalnih, blažilnih, dekongestivnih, zdravilnih in protivnetnih lastnostih, zaradi česar je odlična kozmetična sestavina za pripravke na vodni osnovi, kot so geli, serumi, odstranjevalci ličil, kreme in maske s pomirjevalnim delovanjem.

Hamamelis Virginiana

Izvleček hamamelisa je pripravek, pridobljen s parno destilacijo listov Hamamelis Virginiana, rastline, ki izvira iz Severne Amerike in se tradicionalno uporablja pri zdravljenju motenj krvnega obtoka zaradi svojih adstringentnih in vazokonstrikcijskih lastnosti.

Hamamelis, ki so ga ameriški kolonisti preimenovali v Witch Hazel (izraz, ki ga še danes uporabljajo Američani in Angleži) ali “čarovničin lešnik”, koncentrira večino svojih učinkovin v lubju in listih, ki predstavljajo dele grma, ki se najbolj uporabljajo v fitoterapiji. .

Zlasti listi hamamelisa imajo visoko koncentracijo taninov, flavonoidov, galne kisline in sluzi, ki dajejo rastlini pomembne adstrigentne, pomirjujoče in dekongestivne lastnosti.

Calendula Officinalis

Izvleček ognjiča je pripravek, pridobljen iz cvetov ognjiča (Calendula Officinalis), okrasne rastline, ki je na fitoterapevtskem področju dobro znana po svojih pomirjevalnih in mehčalnih lastnostih.

Pridobljeni izdelek koncentrira v vodi vse vodotopne sestavine cvetov, zaradi česar je rastlina odlična pri zdravljenju rdečice, opeklin in razdraženosti.

Koristi pripisujejo predvsem fitokompleksu cvetov ognjiča, pravemu zakladu sluzi, polifenolov, karotenoidov, flavonoidov, likopena in eteričnih olj, ki vsebujejo 45 učinkovin.

Zaradi teh spojin, zlasti karotenoidov, se ognjiču pripisujejo  uravnotežitvene, vlažilne, mehčalne in pomirjujoče lastnosti na kožna tkiva.

Navodila za uporabo

Majhno količino izdelka nanesite na gazo in nežno popivnajte okolico oči.

Previdnostni ukrepi pri uporabi:

Zunanja uporaba. Ne uporabljajte v primeru intolerance na opisane sestavine.
Hraniti tesno zaprto stran od virov svetlobe ali toplote.

Opozorilo o nevarnosti:

Škodljivo za vodne organizme z dolgotrajnimi učinki.

Opozorilo o previdnosti:

Hraniti izven dosega otrok. Ne odvržite v okolje.

Na voljo v formatu: 50 ml