DOGOdigestive®

29.00

Dogo Digestive je dopolnilna hrana za pse in mačke za normalno delovanje prebave. Podpira vašega ljubljenčka v vseh fazah prebavnega procesa.

V okusnih tabletah, ki vsebujejo betain hidroklorid, mango, encijan in zdravilni gozdni koren (Angelica Archangelica) za spodbujanje normalnega prebavnega delovanja.

Priporočljivo je dati izdelek živali pred obrokom.

  • Izboljša delovanje želodca
  • Izboljša proces prebave
  • Naravni encimi
  • Boljša asimilacija hranil
  • Zmanjšanje črevesnih plinov
  • Za vsa življenjeks obdobja

DOGO Digestive®

Hranjenje je temeljni vidik vsakega živega bitja, uravnotežena in raznolika prehrana vašega hišnega ljubljenčka je ključ do  dobrega počutja in dolgoživosti, prav tako pomembna je pravilna prebava zaužite hrane (industrijske ali domače); zlasti glede na to, da je prebavna faza pri psih in mačkah, tako kot pri ljudeh, zelo kompleksen proces, v katerem morajo biti organi popolnoma usklajeni in ki zaradi vseh teh razlogov zahteva več ur (povprečno med 24 in 36 pri psih in mačkah). Dogoteka se je odločila formulirati Dogo Digestive, izjemno inovativno dopolnilno krmo, ki vsebuje vrsto aktivnih sestavin, kot so mango, magnolija, janež, encijan in zdravilni gozdni koren (Angelika archangelica), ki podpirajo in spodbujajo vse faze občutljivega prebavnega procesa.

DogoDigestive vsebuje aktivne sestavine  in karminativne rastline s prebavnim, anti spamodičnim, encimskim in evpeptičnim delovanjem (grenki aktivi ugodno vplivajo na izločanje želodčnih sokov).

MANGO (Mangifera indica L.)

Mango se priporoča za tiste, ki imajo  občutek teže v želodcu, ker vsebuje nekaj encimov, ki pospešujejo prebavo, predvsem beljakovine, s katerimi je (kar je za sadež nenavadna lastnost) še posebej bogat.

Mango ima številne lastnosti, zaradi katerih je odličen za zdravje prebave. Na primer, vsebuje skupino prebavnih encimov, ki lahko razgradijo velike molekule hrane, tako da jih je mogoče zlahka absorbirati. Ti encimi lahko razgradijo kompleksne ogljikove hidrate v sladkorje, kot sta glukoza in maltoza.

Plodovi manga so naravni viri prebavnih encimov, kot sta proteaza in amilaza, ki pomagajo pri razgradnji beljakovin in ogljikovih hidratov med prebavo. Ti encimi olajšajo prebavo hranilnih snovi in ​​njihovo absorpcijo v črevesju psa, kar prispeva k boljši asimilaciji hrane.

MAGNOLIJA (Magnolia officinalis Rehder & Wilson)

Magnolija pomaga pri prebavnem procesu, uravnava črevesno peristaltiko  in  uravnoveša ustno bakterijsko floro; pomaga tudi pri izločanju plinov. Spodbuja odvajanje telesnih tekočin. Ima antispazmodično delovanje.

JANEŽ (Pimpinella anisum L.), ENCIJAN (Gentiana lutea L.), ANGELIKA (Angelica archangelica L.)

Janež, encijan in angelika so zelišča, znana po svojih prebavnih in karminativnih lastnostih, tj. lahko lajšajo prebavne motnje, kot so napenjanje, slabost in napihovanje trebuha. Ta zelišča vsebujejo eterična olja in aktivne sestavine, ki spodbujajo črevesno gibljivost in izločanje žolča, kar prispeva k boljši prebavi maščob in zmanjšanju črevesnih vnetij.

JANEZ (Pimpinella anisum L.)

Janež pomaga pri črevesni peristaltiki in izločanju sline. Med lastnostmi janeža je tudi prebavna, saj semena zaradi vsebovanega anetola preprečujejo otekanje trebuha, zavirajo črevesno fermentacijo in napenjanje s sproščanjem gladkih mišic črevesja. Ima sedativni in antispazmodični učinek proti plinastim kolikam.

ANGELIKA ali zdravilni gozdni koren (Angelica archangelica L.)

Angelika se ponaša s prebavnimi, toničnimi lastnostmi, je odlična pomoč pri težki ali počasni prebavi.

Uporabna je  tudi v primeru pomanjkanja apetita. Ima spazmolitični in evpeptični učinek (katera koli snov, predvsem grenka zelenjava, ki povzroči povečanje apetita, ne da bi povzročila druge pomembne pojave na telesu).

ENCIJAN (Gentiana lutea L.)

Encijan se uporablja v različnih oblikah za pomoč pri prebavi, saj poveča delovanje želodca in klorodropeptično izločanje želodca, z neposrednim delovanjem in refleksnim mehanizmom (vagalni dražljaj).
Encijan se uporablja za spodbujanje apetita in za zdravljenje dispeptičnih motenj, kot sta občutek polnosti in vetrovi.

Encijan se je zaradi visoke vsebnosti grenčin izkazal za zelo uporabnega pri zdravljenju omenjenih obolenj. Te snovi namreč lahko povzročijo stimulacijo receptorjev za okus, posledica česar je povečano izločanje sline in povečano izločanje želodčnih sokov. Vse to se torej odraža v povečanju apetita in izboljšanju prebavnih procesov ter morebitnih dispeptičnih motenj.

Poleg tega rastlini pripisujejo tudi tonične in obnovitvene lastnosti. Znana je njegova protivnetna, diuretična in zaščitna moč za jetra in prebavni sistem.

Če povzamemo, lahko uživanje hrane, ki vsebuje naravne prebavne encime in karminativna zelišča, koristi različnim stopnjam prebavnega procesa pri psih, izboljša prebavo in asimilacijo hranil ter zmanjša nelagodje v prebavilih. Vendar je pomembno, da se vedno posvetujete s svojim veterinarjem, preden naredite kakršne koli pomembne spremembe v prehrani svojega psa.

BETAIN HCL

Betain je naravno hranilo telesa, deluje skupaj z drugimi organi in pomaga pri preprečevanju koronarnih, mišičnih in povezanih bolezni prebavnega sistema.

Dobavlja klorovodikovo kislino in je bistvenega pomena za asimilacijo vitamina B12, kalcija in železa.

Sodeluje pri prebavi z zagotavljanjem klorovodikove kisline, potrebne v prebavnem procesu za razgradnjo beljakovin.

Preprečuje dehidracijo celic z uravnoteženjem količine prisotne vode. Sodeluje pri transportu tekočin po telesu.

Zgaga, prebavne motnje, napihnjenost in refluks naj bi bili pogosto posledica prekomerne proizvodnje kisline. Namesto tega so ti simptomi pogosto povezani s pomanjkanjem proizvodnje klorovodikove kisline v želodcu, katerega manifestacije so enake kot pri hiperacidnosti želodca.

Betain HCL poveča raven klorovodikove kisline v želodcu, ki je potrebna za pravilno prebavo in asimilacijo hranilnih snovi iz hrane. Za popolno prebavo beljakovin in absorpcijo aminokislin so potrebne normalne ravni klorovodikove kisline. Potreben je tudi za pridobivanje vitamina B12 iz hrane. Betain HCL nam torej pomaga obnoviti raven kisline v želodcu in vzdrževati pravilno delovanje prebavil.

Aktivne sestavine

SESTAVA: Hidrolizirane živalske beljakovine (perutninskega izvora), Inaktivirane kvasovke (Saccharomyces cerevisiae), Maltodekstrin, Proizvodi in soproizvodi predelave svežega sadja in zelenjave ( Mango- Mangifera indica L.- sadni prah) 4 %, Proizvodi predelave zelišč. ( Gentian- Gentiana lutea L.- korenina v prahu 4%, Angelica- Angelica archangelica L.- korenina v prahu 4%, Janež- Pimpinella anisum L.- plod v prahu 2,5%) , Magnezijeva sol stearinske kisline, Izdelki predelave zelišč (Magnolia- Magnolia officinalis Rehder & Wilson- lubje v prahu 2%), Enocelični proteini iz gliv (Aspergillus Oryzae), Mono di in trigliceridi maščobnih kislin (gliceril behenat) DODATKI NA KG: Hranilni dodatki: vitamini, provitamini in kemično natančno definirane snovi s podobnim delovanjem: Betain hidroklorid 180.000 mg/kg Tehnološki dodatki: mikrokristalna celuloza; Silicijeva kislina, oborjena in posušena.

KARAKTERIZACIJSKE SESTAVINE ZA 1 TABLETO 

Sestava za 1 tableto
Povprečna vsebina
Betain hidroklorid 180 mg
Mango- Mangifera indica L.- sadež 40 mg
Encijan- Gentiana lutea L.- koren 40 mg
Angelika- Angelica archangelica L.- koren 40 mg
Janež- Pimpinella anisum L.- plod 25 mg
Magnolija – Magnolia officinalis Rehder & Wilson – lubje 20 mg

Navodila za uporabo

DNEVNI ODMEREK   

Teža živali Priporočen dnevni odmerek 
PES
Do 10 kg 1 tableta
Od 10-20 kg 2 tableti
Od 20-30 kg 3 tablete
Od 30-40 kg 4 tablete
Nad 40 kg 5 tablet
MAČEK
Do 5 kg ½ tablete
Nad 5 kg 1 tableta

Navodila za uporabo 

Priporočeni obrok dajte hišnemu ljubljenčku neposredno v usta ali ga vmešajte v njegov obrok pred hranjenjem. Dnevni odmerek  dopolnite z običajno hrano. Vedno živali zagotovite dovolj sveže vode.

Priporočljivo je, da se izdelek  vzame pred obroki.

Pakiranje

30 deljivih tablet po 1 g