CLEAN EYES

16.10

Tekočina za čiščenje zunanjega predela oči malih živali

  • Za redno nego
  • S protivnetnim in antibakterijskim učinkom
  • Pomirja, nežno čisti in ne draži oči

Tekočina je namenjena čiščenju zunanjega predela oči mačk in psov. Njena sestava je zasnovana na kamilici in nepozebniku, ki čistita in pomirjata rdečino okrog oči.

Kamilica deluje protibakterijsko in tako zavira rast bakterij. Nepozebnik ima protivnetne in pomirjujoče lastnosti in je idealen za občutljivo področje oči vašega psa ali mačke. Posebna formula tekočine za očesno higieno pomaga očistiti veke in očesne kotičke, brez da bi dražila oči vašega ljubljenčka.

Z redno uporabo lahko preprečite nastanek rdečkasto obarvane dlake pod očmi. V primeru, da je dlaka že obarvana rdečkasto, je izdelek ne bo posvetlil, ker ne vsebuje belil.

Količina: 250ml

Sestavine

Kamilica

Kamilica je najbolj znana zdravilna rastlina, njeno delovanje pa je protivnetno, blaži krče, deluje proti napenjanju ter pospešuje celjenje. Deluje tudi razstrupljevalno nad različne bakterije, na stafilokoke in streptokoke.
Njene sestavine so baktericidne, fungicidne, antimikrobne in protivnetne, lajšajo bolečine ter pomagajo pri celjenju ran.
Zelo pomembna sestavina kamiličnih cvetov so eterična olja, v glavnem sestavljena iz hamazulena, alfa-bisabolola in spiroetra. Poleg tega pa še celo vrsto drugih sestavin, flavanoide apigenin, luteolin, kvercetin, patulitrin, derivate kumarina umbeliferon in še herniarin ter voske in organske kisline.

Nepozebnik

Nepozebnik blaži srbenje, deluje antibakterijsko, antioksidantivno in celi rane. Primeren je za uporabo pri manjših poškodbah in vnetjih kože, pa tudi na od sonca opečeni kožo. Spodbuja naravno obrambo kože in preprečuje izgubo vlage.
Spodbuja naravno obrambo kože in preprečuje izgubo vlage. Lahko zmanjša DNA poškodbe kožnih celic, kot posledico UV-B žarkov. Kot je naravni adstringent zmanjšuje vnetja.

Navodila za uporabo

Zunanje področje oči nežno masirajte z bombažno blazinico, namočeno v tekočini. Zaspančke na dolgodlakih psih in mačkah nato nežno odstranite. Za vsako oko uporabite čisto bombažno blazinico.